معرفی انواع فوم مناسب برای مبلمان

مبلمان از بخشهای مختلفی ساخته شده مثل دستگيره مبل، فوم، چسب و ..که فوم مبل یکی از این همین موارد است؛ کیفیت فوم مبل میتواند بر روی نظافت و طول عمر مبل شما تاثیر مستقیم بگذارد. پس اگر به فکر کیفیت مبلمان خودتان هستید، بهتر است که بحث آشنایی با انواع فوم مبل را جدی بگیرید.
اشنایی با بهترین فوم برای مبل
آشنایی با انواع فوم یکی از مواردی است که میتواند به شما در نگهداری و نظافت مبلمان کمک کند. هرکدام از فومها دارای خوصیات مخصوص به خودشان هستند که همین خصوصیات باعث شده تا کاربردهای مختلفی داشته باشند.
حتی اگر قرار بر تعویض فوم مبلمان را هم داشته باشید، باید با بهترین نوع فوم مبل آشنا باشید تا بتوانید بهترین نوع را برای مبلمان خودتان انتخاب کنید و همچنین یک فوم مناسب میتواند تعمیرات مبل را هم به حداقل برساند.
دسته بندی انواع فوم مبل
هر کدام از این فومها بر اساس خاصیت، کاربرد و ویژگیهایی که دارند، به دسته های مختلف تقسیم میشوند.
انتخاب بهترین فوم مبلمان میتواند به روند نظافت و طول عمر مبل شما کمک کند و برای همین اگر به فکر کیفیت مبل خودتان هستید، پس بهتر است که بحث آشنایی با انواع فوم را جدی بگیرید.
انواع فوم مبل بر اساس ویژگی
همانطور که تا الان هم متوجه شدید، انواع مختلفی از فومها وجود دارد که بر اساس ویژگیها و الیاف سازنده آنها دسته بندی میشوند. انواع فوم مبلمان عبارتند از:
- فوم سرد
- فوم گرم
- فوم ویژه
- پلی استر فشرده
- فیبر پلی ستر
- و …
همه این فومها در طرح و رنگهای مختلفی طراحی میشوند که میتوانند باعث افزایش زیبایی مبلمان شما هم بشوند. در ادامه چند نمونه از بهترین فوم مبلمان را با هم بررسی میکنیم تا بیشتر با ویژگی آنها آشنا شوید:
1. فوم سرد مبل
فوم سرد یکی از بهترین نوع فوم مبل است که آن را با اسم “مموری فوم“ هم میشناسند. علاوه بر مبلمان، از فوم سرد در صنایع دیگری به مانند کالای خواب و دکوراسیون هم استفاده میشود.
نامگذاری فوم سرد به این دلیل است که این نوع فوم در دمای پایین تولید میشود که همین موضوع باعث شده تا طول عمر بیشتری نسبت به بقیه انواع فومها داشته باشد.
ویژگی های فوم سرد مبلی
فوم سرد دارای ویژگی های بیشتری نسبت به فوم گرم است و که باعث شده تا قیمت بیشتری هم داشته باشد. از ویژگی های فوم سرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حالت ارتجاعی بالا
- نرمی بیشتر
- طول عمر بالا
2. فوم گرم مبل
فوم گرم یکی دیگر از بهترین نوع فوم مبل است که آن را با اسم “پلی یورتان“ هم میشناسند. برخلاف فوم سرد، فومهای گرم را در دمای بالا و با حرارت مستقیم تولید میکنند که دلیل نامگذاری آن هم به همین خاطر است.
فومهای گرم به مانند فوم سرد، دارای نرمی و حالت ارتجاعی نیستند و به مرور زمان، از حالت سفتی خارج میشوند. طول عمر پایین و گود شدن جزو اصلیترین مشکلات فوم گرم است.
علاوه بر مبلمان، از این نوع فومها در صنایع دیگری به مانند ابرهای قابل شستشو، صنایع بسته بندی، کلای خواب و … هم استفاده میشود.
نحوه تشخیص فوم گرم از فوم سرد
شکل ظاهری فومهای مبل شبیه به هم است و ممکن است انتخاب فوم سرد از گرم در زمان خرید، کمی دشوار باشد؛ یک روش بسیار آسان وجود دارد که میتواند به شما در تشخیص این دو کمک کند.
تنها کاری که باید بکنید این است که انگشت خودتان را بر روی قسمتی از فوم فشار دهید و بعد از چند ثانیه، انگشت خودتان را بردارید. اگر جای انگشت شما بر روی فوم باقی ماند، فوم گرم است و اگر باقی نماند، فوم سرد است.
البته این نکته را هم یادتان باشد که دمای پایین میتواند بر روی فوم سرد هم تاثیر بگذارد؛ یعنی هر چه دما پایینتر باشد، فوم سرد، سفتتر است.
بهترین فوم برای مبل فوم سرد است یا گرم؟
همانطور که در بالا هم توضیح دادیم، فوم سرد دارای ویژگی هایی به مانند طول عمر بالا، نرمی بیشتر و حالت ارتجاعی بالاتری است که فومهای گرم از این ویژگی ها برخوردار نیستند. همه این موارد باعث میشود تا انگشتها برای انتخاب بهترین نوع فوم مبل به سمت فوم سرد برود.
البته همانطور که گفتیم، فومهای سرد دارای قیمت بیشتری نسبت به فوم گرم هستند و شما میتواند بر اساس سرمایهای که دارید، یکی از آنها را انتخاب کنید.
3. فوم مبل سلول باز
فوم مبل سلول ساز به فومهای راحتی هم معروف هستند که بیشترین استفاده را در ساخت مبلهای راحتی و سرویسهای خوشخواب دارند.
از ویژگی های مهم فوم سلول باز میتوان به نظافت راحت و سریع آن اشاره کرد؛ چون این فومها نسبت به انواع دیگر، سریعتر خشک میشوند و همچنین به خاطر ساختاری که دارند، میتوانند تا حدودی از نفوذ آب جلوگیری کنند.
فوم مبل سلول باز را چطور تشخیص دهیم؟
خشک شدن سریع از مهمترین ویژگی فوم سلول باز است که به خاطر وجود حفرههای ریزی است که در آن وجود دارد؛ برای تشخیص فوم سلول باز فقط کافی است که یک لیوان آب را بر روی آن بریزید؛ اگر آب از طرف دیگر فوم خارج شد، یعنی فوم سلول باز است و اگر آب جذب فوم شد، یعنی سلول باز نیست!
4. فوم مبل سلول بسته
فوم سلول بسته در مقایسه با بقیه انواع فوم، دارای قیمت بیشتری است که به دلیل عدم نفوذ مایعات میباشد. به دلیل قیمت بالا فوم سلول بسته، سعی میکنند تا فقط یک لایه از آن را بر روی بقیه انواع فومها قرار دهند تا کارایی آنها را بیشتر کنند.
5. فوم مبل با ساختار پلی استر فشرده
این فوم از پنبههای پلی استر فشرده تولید شده که برای استفاده در مناطق مرطوب، پیشنهاد میشود. این فومها در صورت مرطوب یا خیس شدن، در سریعترین زمان ممکن خشک میشوند.
6. فوم مبل از جنس فیبر پلی استر
آخرین بخش از آشنایی با انواع فوم مربوط میشود به فوم مبل از جنس فیبر پلی استر. معمولا این نوع را با اسم فوم نمیشناسند؛ ولی آن را جایگزین مناسبی برای فومها میدانند.
بیشترین استفاده از این نوع فوم در ساخت و دوخت بالشت و کوسن است.
کاربرد فوم در انواع مبل
در ادامه بحث آشنایی با انواع فوم بهتر است که با کاربرد و کارایی آنها هم آشنا شویم؛ اکثرا از فوم در کف مبل استفاده میکنند که معمولا آن را اسم “بالشتک“ میشناسند. همه این فومها در ابعاد، رنگ و جنسهای متفاوت ساخته میشوند که شما میتواند بهترین نوع آن را برای مبلمان خودتان استفاده کنید.
البته کاربرد فوم فقط در کف مبل خلاصه نمیشود و در قسمتهای دیگری به مانند ساخت کوسن و دستههای صندلی اداری هم استفاده میشود.
بهترین نوع فوم برای انواع مبلمان
درواقع آشنایی با انواع فوم مبل میتواند در انتخاب بهترین فوم برای مبلمان شما کمک کند تا یک انتخابی خوب و به صرفه را داشته باشید.
در مقایسه انواع فومها، فوم سرد گزینه بهتری است؛ ولی شما باید مسائل مختلفی به مانند نوع مبلمان، آب و هوا، محل استفاده، سرمایه و … را بررسی کنید تا در نهایت به بهترین نوع فوم برای مبلمان خودتان برسید.
هر فوم دارای مزایا و معایب مخصوص به خودشان است که در بالا درباره همه آنها صحبت کردیم.
براي مشاهده و خريد انواع ابزار مبلمان سازي با كيفيت عالي به سايت ابزار پايتخت مراجعه فرماييد.
پرسش و پاسخ 0
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!
ارسال دیدگاه